Om oss

Starten

Jag som startade Rörakuten i Gävle heter Peter Edin och har 34 år som rörsvetsare, sprinklermontör samt rörmokare i ryggen. Rörakuten startade som enskild firma 2012 och blev i september 2020 aktiebolag.

I början hyrde jag ut mig själv till företag som behövde min hjälp med husbygge, undercentraler, badrum, fjärrvärme/villaväxlare, avlopp samt värmepumpar. Sedan 2017 arbetar även min son Alexander i företaget. Han utbildar sig nu till VVS-montör och tillsammans har vi, från och med juni 2019, byggt ett nytt område med 550 lägenheter bredvid högskolan i Gävle, vilket beräknas färdigt i april 2021. Dessa hus är Svanen-märkta med K2A som beställare och Grännäs Trähus AB som byggherre.

Rörakuten expanderar och är nu i färd med att även utöka till den privata marknaden där vi är ett bra komplement inom VVS.

Vår erfarenhet

På Rörakuten har vi gedigna kunskaper, mångårig erfarenhet och bredd i vårt utbud av tjänster.

Vi har bred kompetens inom rördragning – med grunder från industrins rörsvetsning av grova dimensioner som sedan utvecklades till VVS, med mindre dimensioner av rördragning och ökad finess.

Vi har erfarenhet från villarenoveringar till sprinklersystem i stora varuhus, från solvärme till borrhål och vidare till fjärrvärmeanläggningar.

Vår bredd och långa erfarenhet bidrar till att vi kan lösa det mesta då vi med stor sannolikhet tidigare har stött på olika problem som kan dyka upp. Tillsammans representerar vi cirka 40 år i branschen.

Vi sticker ut

Det som bidrar till att vi sticker ut ur mängden av VVS-företag är vår expertis i undercentraler, där vi har både förståelse och samarbetspartners som arbetar såväl ovan som under mark med olika rörsystem.

Vi har även kompetens och erfarenhet nog att inte alltid rekommendera total ombyggnation utan att vi kan föreslå renovering och förbättring av gamla system när vi ser att det är en lika hållbar lösning – ett kvalitetsarbete till en för kunden lägre kostnad.

VVS-arbeten för miljö och hållbarhet

Rörakuten i Gävle är utbildade inom vakuum-avloppsystem för enskilda fastigheter. Dessa bidrar till en lägre vattenförbrukning i bostaden vilket i hög grad gynnar miljön. För dig som ska bygga sommarstuga där det inte finns kommunalt avlopp är detta en perfekt lösning då vattenmängden per spolning endast är 0,5 liter. Finns ännu inte något vatten hjälper vi dig givetvis även med detta.

Vi på Rörakuten i Gävle är stolta över att 3 år i rad blivit nominerade av våra kunder till VVS-SM (2017, 2018 och 2019). Nominering sker på kundernas eget initiativ vilket gläder oss mycket då vårt absoluta fokus är att du som kund hos oss ska få ditt beställda arbete utfört med hög kvalitet och finess.

Vi tackar och bugar våra trogna kunder samt önskar både nya och gamla kunder välkomna till oss på Rörakuten i Gävle.

Vi som arbetar på Rörakuten i Gävle

Vår policy

Vill du veta mer?

Kontakta oss på mejl, så hör vi av oss så fort vi kan.

Kontakta oss

Rörmokare Rörakuten i Gävle